Over mij

Marije Molenkamp

Geboortejaar: 1975

Studies: PABO, Pedagogiek, JJ Trainersacademie, Master Lerarenopleiding

Werkervaring in headlines: Ruime ervaring als docent in het basis-en hoger onderwijs, als trainer/coach en begeleider van studenten op diverse lerarenopleidingen.

Coachopleiding:  Opleiding tot gecertificeerd coach, JJ Trainersacademie.

Wenk-training& coaching omdat: Ik vind dat elke leerkracht een eerlijke start verdient in zijn loopbaan.

Motto: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Privé situatie: samenwonend, drie kinderen

Vanaf 2001 heb ik als docent in het basisonderwijs gewerkt. Nadat ik in bijna alle groepen les had gegeven vond ik het na dertien jaar lesgeven tijd voor een volgende stap.

Naast het lesgeven ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen afgerond. Naast een coaching opleiding en een opleiding Trainer Communicatieve Vaardigheden, heb ik me ook verder ontwikkeld door het volgen van de opleiding Pedagogiek met als specialisatie Onderwijskunde en Orthopedagogiek.

Sinds 2014 ben ik werkzaam als docent aan diverse lerarenopleidingen waaronder aan de HvA, NCOI en de LOI en sinds kort ook aan de Hogeschool INholland.
Daarnaast begeleid ik studenten in de laatste fase van hun studie bij het schrijven van hun scriptie en beoordeel ik scripties aan de Pedagogiek afdeling van de HvA. 

Tijdens de begeleiding van stagiaires van de PABO bij de HvA werd mij duidelijk dat het voor veel PABO studenten vaak als een hele grote verantwoordelijkheid werd ervaren een hele klas en alles wat daar bij komt kijken te managen. De stress die dit met zich mee brengt is vaak van grote negatieve invloed op het plezier dat deze aankomende leerkrachten beleven aan het lesgeven zelf.

Een goede, intensieve begeleiding lijkt dus van groot belang om jonge leerkrachten plezier in hun werk te laten ervaren.

Door het werken op de PABO en al mijn kennis en vaardigheden die ik in het basisonderwijs de afgelopen dertien jaar heb opgedaan, is het idee ontstaan om zelf deze groep leerkrachten te gaan begeleiden. Daarom ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: Wenk-trainingen. Wenk betekent kort en bondig advies geven en daar staat mijn organisatie voor: to the point, kort en bondig en doelgericht te werk gaan!