Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?  Neem contact op

Over mij

Sinds 2001 heb ik als docent in het basisonderwijs gewerkt. Gedurende dertien jaar heb ik in bijna alle groepen les gegeven. Naast het lesgeven ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen afgerond. Naast een opleiding Coaching en een opleiding Trainer Communicatieve Vaardigheden heb ik me verder ontwikkeld door het volgen van de opleiding Pedagogiek met als specialisatie Onderwijskunde, het volgen van diverse masterclasses, cursussen en recent een opleiding tot Beeldcoach.

Sinds 2014 ben ik werkzaam als docent aan diverse lerarenopleidingen waaronder aan de NCOI en de LOI. Bij het begeleiden van PABO stagiaires aan de HvA werd mij duidelijk dat voor veel PABO studenten een hele klas managen en alles wat daar bij komt kijken als een grote verantwoordelijkheid werd ervaren. De stress die dit met zich mee brengt, is vaak van negatieve invloed op het plezier dat deze aankomende leerkrachten beleven aan het lesgeven zelf.

Een goede, intensieve begeleiding bij startende leerkrachten is dus van groot belang om deze docenten plezier in hun werk te laten ervaren.

Door het werken op de PABO in combinatie met de kennis en vaardigheden die ik in het basisonderwijs de afgelopen dertien jaar heb opgedaan, is bij mij het idee ontstaan om deze groep leerkrachten te gaan begeleiden. Daarom ben ik destijds mijn eigen bedrijf begonnen: Wenk Trainingen. Wenk betekent kort en bondig advies geven. En daar staat mijn organisatie voor: to the point, kort en bondig en doelgericht te werk gaan!

Naast de begeleiding van startende leerkrachten coach en begeleid ik inmiddels ook al een aantal jaar ervaren leerkrachten door middel van diverse vormen van coaching en het geven van trainingen.

Registraties:

Geregistreerd coach bij CIPION Lidnr: 120077-19043

Testimonials

Klanten zeggen over Marije als trainer:

“Zeer prettig ,interactief, duidelijk, kundig , geeft goede praktijkvoorbeelden bij rollenspellen”

“Ze geeft op een prettige manier training. Geeft ook duidelijk aan waar de belangrijke punten liggen van de training”

“Heeft zeer veel trainingservaring en ervaring als docent voor klas, echt een meerwaarde”

Wenk Trainingen is een trainings- en coachingsbureau dat zich richt op zowel de startende als de ervaren leerkracht in het basisonderwijs.