Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?  Neem contact op

Starterspakketten

Om te zorgen dat een leerkracht een goede start van zijn/haar onderwijscarrière kan maken, is intensieve begeleiding in de eerste twee jaar cruciaal. Die begeleiding moet zich richten op meerdere onderdelen van het vak, zodat de docent zich zo breed mogelijk kan ontwikkelen. Daarbij is van belang dat de leraar zich gesteund voelt door collega’s en ervaringsdeskundigen.

Wenk Trainingen heeft met het oog hierop een starterspakket ontwikkeld voor startende leerkrachten waarbij vanaf het begin getraind wordt op de belangrijke vaardigheden waar leerkrachten al snel mee in aanraking komen. Daarnaast gaat de docent met een ervaringsdeskundige een kortdurend coachtraject in waarbij onderwerpen aan bod komen als: grenzen kunnen stellen, time management en het onderzoeken van inspiratiebronnen.

Waar bestaat dit starterspakket uit?

  • Individuele coaching gesprekken (4x)
  • Training groepssfeer (1x3uur)
  • Time management voor leerkrachten (1x3uur)
  • Training oudergesprekken voeren (1×3 uur)
  • Deelnemen aan intervisie met andere startende collega leerkrachten (3x)
  • Klassenconsultaties en nagesprekken (2x)

Het resultaat: Leerkrachten ontwikkelen zich sneller in hun professionaliteit en voelen zich gesteund in hun ontwikkeling. De uitval zal minder zijn en de leerkracht beleeft meer plezier aan zijn/haar vak. Al een aantal jaar voert Wenk Trainingen deze intensieve vorm van begeleiden van de Startende Leerkracht met veel plezier en succes uit.

Wenk Trainingen is een trainings- en coachingsbureau dat zich richt op zowel de startende als de ervaren leerkracht in het basisonderwijs.